1dburmer

Mus czekoladowy

 

Składniki

 

  • (na 5 małych porcji)
  • -
  • 200 g czekolady (minimum 54% zawartości kakao, ja używam 71%)
  • 4 jajka (osobno białka i żółtka)
  • 50 g cukru pudru
  • 100 g śmietany lub masła (może być sojowe, a śmietanka roślinna)
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

 

  1. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, łączymy ze śmietanką.

  2. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Odstawiamy.

  3. Żółtka ucieramy z solą, dodajemy czekoladę. Mieszamy.

  4. Delikatnie łączymy z białkami, aby mus pozostał puszysty. Przekładamy do szklaneczek deserowych. Wstawiamy na minimum. 30 minut do lodówki. Podajemy.

  5. Smacznego!

 

 



Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl